2021-07-26 20:57:31
eTwinning projekt: Kako smanjiti otpad od hrane? ***
Učenici naše škole sudjelovali su tijekom školske godine 2020./2021. u eTwinning projektu Kako smanjiti otpad od hrane?
Cilj projekta je osvijestiti utjecaj svakodnevnih navika na održivi razvoj.
Trajanje projekta: 1 nastavna godina (rujan 2020. - lipanj 2021.)
Nositeljice aktivnosti:
Sanja Fabac, prof., biologija
Matea Zubčić, prof., informatika
Janja Pedić, prof. engleskog jezika
Ciljevi aktivnosti: . Kod učenika osvijestiti utjecaj svakodnevnih navika na održivi razvoj, tako da analizira antropogeni utjecaj na ravnotežu u prirodi i povezuje porast ljudske populacije s održivim razvojem; Poboljšati vlastitu ekološku svijest i ekološku svijest svoje bliže okoline, tako da analizira osobnu odgovornost u održavanju uravnoteženog stanja u prirodi i predlaže promjene na lokalnoj razini usmjerene prema održivome razvoju.
Namjena aktivnosti: razvijati suradničke odnose, kolegijalnost, toleranciju, interdisciplinarno učenje kroz odgoj i obrazovanje o okolišu, odgojno djelovanje u formiranju stavova učenika.
Način realizacije: učenici će primjenjivati znanstvenu metodologiju kroz zdravi život i odnos prema okolišu, analizirati svoja ponašanja te zaključiti kako svojim ponašanjem utječu na održivi razvoj.
Ciljana skupina: učenici od 1. do 4. razreda.
Škole partneri u projektu: Gimnazija Vladimira Nazora, Zadar,
Medicinska škola Karlovac,
Srednja škola Prelog,
Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac,
Ekonomsko-turistička škola Karlovac
Aktivnosti i rezultati projekta objavljeni su na platformi eTwinning: https://twinspace.etwinning.net/125880/pages/page/1243761
POGLEDAJTE SPOT kojim smo predstavili naše sudionike.
|