U područnoj školi u Rajevom Selu učenici 1.k, 3.k i 4.k s njihovim učiteljicama Marinom Vidaković i Dinkom Buljević obilježili su Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje.
Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša i zdravoj prehrani. Učenici su se kroz prezentaciju upoznali s vrstama žitarica, s procesom nastanka kruha, peciva, pekarskih proizvoda…( „Od zrna do pogače“). Pogledali su video kako nastaje kruh te kako je to nekada bilo u prošlosti, a kako danas. Kroz kvizove i igre su se zabavili i ponovili što su danas naučili.
Kroz životno-praktične i radne aktivnosti koje su proveli učenici su imali doticaj sa stvarnim namirnicama iz kojih su nastali njihovi pekarski proizvodi tako što su ispekli svoj kruh u učionici pomoću pekača. Kolače su pripremili pomoću samostojećeg miksera, a tijesto su mijesili i oblikovali perece. Zatim su kolače i perece ispekli u školskoj kuhinji te svi zajedno uživali u degustaciji napravljenih proizvoda. Ispečeni kruh su namazali različitim namazima i bili oduševljeni kako im je sve odlično i ukusno uspjelo.
Približena im je važnost zajedništva blagovanja i narodnih običaja, zdrave prehrane, a ujedno su potaknuti na razvoj fine i krupne motorike kroz miješenje i oblikovanje tijesta. Uz pečenje kruha, kolača i pereca učenici su kroz kreativan rad izradili svoje pekare i pekarice, pisali uzrečice o kruhu te napravili zajednički plakat o Danima kruha.