2013-12-18 10:23:07 Azijska kuhinja U periodu 9. - 13. prosinca 2013. na satima geografije za učenike šestih razreda organizirana je projektna nastava na kojoj su trebali saznati ponešto o prostoru Monsunske Azije te o određenim namirnicama koje se u tom prostoru svakodnevno konzumiraju. Smisao ovog rada bio je da učenici konzumacijom (i pripremom jela, npr.sushi) specifičnih namirnica (nekih poznatih i nepoznatih) uz upotrebu pribora za jelo (kineski štapići) dobiju bolji uvid u život na prostoru koji su na prethodnim satima obradili. Zbog praktične nemogućnosti obuhvaćanja čitavoga azijskoga kontinenta težište je stavljeno na nacionalne kuhinje Indije, Kine i Japana. Neposredno prije same konzumacije jela učenici su rješavali radne listiće Namirnice u azijskoj kuhinji u kojima su trebali odgovoriti na pitanja što je gomasio, tofu, miso ili tamari. Više slika možete pogledati u foto-galeriji. Božena Marković Katić |
Osnovna škola "Braća Seljan" Karlovac |