U petak na satu Domaćinstva učenici petih i sedmih razreda napravili su zajedno s učiteljicom Ljerkom Linić:
Fritule s jabukama
Recept:
4 dcl jogurta
2 jaja
2 paketića vanil šećera
malo soli
2 žličice šećera
20 žlica glatkog brašna
1 paketić praška za pecivo
malo soka od limuna
nasjeckana jabuka
ulje za prženje
Umješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa.
Ukoliko vidite da vam je smjesa rijetka slobodno dodajte
još koju žlicu brašna!
Nasjeckane jabuke smo dodali na kraju.
Tajni sastojak : malo suhog kvasca koji se umiješa u smjesu
i onda se pusti tijesto da odstoji 10 minuta.
Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom)
smjesu i pržiti u vrućem ulju. Ulje ne smije biti prevruće.
Čim porumene okrenuti na drugu stranu i pustiti da se
isprži do kraja.
Ukoliko pečete u dosta ulja, da lijepo plivaju, one se
počnu same okretati.
Vaditi u zdjelu u koju ste na dno metnuli papirnati ručnik
ili salvetu da upije višak ulja.
Dok su se pekle fritule, ostali učenici su izrađivali prekrasne narukvice od pletenog špaga.
Ljerka Linić