2014-10-24 17:44:09 Pekarski proizvodi U mjesecu listopadu slave se dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tako smo i mi u produženom boravku razgovarali o kruhu. Svi su znali glavne sastojke koji su potrebni kako bismo umijesili kruh. Iz različitih recepata saznali smo da se kruh može spravljati i od sušenog južnog voća, krumpira, kukuruznog i pšeničnog brašna, od čvaraka.
Dok cijeli grad spava u noćni sat gluh, pekar je tek budan, peče za nas kruh. Kišan dan 'il snježan ili vedar, suh, ranim jutrom sve nas čeka svjež kruh. Cijelu priču o kruhu objedinili smo skupnim radom, izradom plakata o pekarskim proizvodima. Krajem mjeseca učenici će posjetiti Požežanku i sve o čemu smo razgovarali i vidjeti. učiteljica Ivana M. i učiteljica/pripravnica Anita M. |
Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Požega |