2014-10-24 17:44:09

Pekarski proizvodi

     U mjesecu listopadu slave se dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tako smo i mi u produženom boravku razgovarali o kruhu.  Svi su znali glavne sastojke koji su potrebni kako bismo umijesili kruh. Iz različitih recepata saznali smo da se kruh može spravljati i od sušenog južnog voća, krumpira, kukuruznog i pšeničnog brašna, od čvaraka.

     

Dok cijeli grad spava

u noćni sat gluh,

pekar je tek budan,

peče za nas kruh.

Kišan dan 'il snježan ili vedar,

suh, ranim jutrom sve nas

čeka svjež kruh.

      Cijelu priču o kruhu objedinili smo skupnim radom, izradom plakata o pekarskim proizvodima. Krajem mjeseca učenici će posjetiti Požežanku i sve o čemu smo razgovarali i vidjeti.

                                                                učiteljica Ivana M. i učiteljica/pripravnica Anita M.


Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Požega