2021-10-15 15:18:36 SVEČANOSTI I OBILJEŽAVANJA DATUMA U NAŠOJ ŠKOLI 1. Međunarodni dan bijelog štapa Dana 15. listopada u svijetu se obilježava kao Međunarodni dan bijelog štapa, što je zaštitni znak slijepih osoba u prometu. Tim povodom učenici i učitelji naše škole postavili su prigodnu izložbu u holu škole iz koje možete naučiti Braillevo pismo - pismo slijepih osoba. Cilj izložbe je potaknuti prihvaćanje, uvažavanje i pomoć slijepim osobama.
Dana16. listopada tradicionalno obilježavamo Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine svečanost ćemo održati u razrednim odjelima, na satovima razrednika i vjeronauka. Učitelji i učenici će razgovarati o važnosti štovanja hrane, razviti odgovorno ponašanje prema okolišu i osjećaj zahvalnosti i zajedništva. U holu škole je postavljena zajednička i zložba plodova zemlje i plodova jeseni. Cilj izložbe je očuvanje običaja itradicije našeg kraja, razvijanje pozitivnog stave prema zemlji, prirodnoj i kulturnoj baštini i poštivanje rada ljudskih ruku.
Dana 18. listopada je Međunarodni dan kravate. Pozivam sve učenike i djelatnike da u ponedjeljak, 18. listopada nošenjem kravate svečano obilježimo Dan kravate i očuvamo taj mali,ali važan dio hrvatske kulturne baštine.
Dana 20. Listopada obilježavamo Dan jabuka prigodnom prodajom učeničkih proizvoda s motivima jabuke. Ovo je ujedno naša1. Humanitarna akcija Naučimo dobrotu kojom prikupljamo novac za plaćanje ekskurzija potrebitim učenicima. Prigodna prodaja bit će organizirana posjetom učenika s proizvodima u razredne odjele, najprije razredne, a potom predmetne nastave. Cijena proizvoda bit će simbolična 5-20 kuna.
Ovaj tjedan smo uključeni u projekt „Živjeti zdravo“, tjedan školskog doručka Tjedna školskog s ciljem podizanja svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. U školskom jelovniku je svakodnevno poslužen obrok s povrćem, a pojedini razredi su se uključili s brojnim aktivnostima: uređivanje učionice plakatima, crtežima, kuharicama, sastavljanje povrtnih jelovnika, osmišljavanje zabavnih i kreativnih naziva jelima sa školskog jelovnika, intervju sa školskom kuharicom, učenje naziva jela na engleskom jeziku, prikaz radova u obliku izložbe u digitalnom alatu Padletu i informiranje javnosti na web stranici škole. Na nastavi domaćinstva učenici su pripremali povrtni doručak: muffini s povrćem. Zajednički cilj svih navedenih aktivnosti je djelovati osviješteno prema hrani, okolišu i očuvanju zdravlja. Ravnateljica: Jasminka Falamić |
Osnovna škola Dore Pejačević Našice |