2022-10-21 07:20:55 Tjedan školskog doručka - 3, 2, 1 kreni! Od 10 do 14. listopada slavili smo Tjedan školskog doručka pod motom 3, 2, 1 … kreni čija tema je bila POČETAK zdravih prehrambenih navika, POČETAK spremanja doručka, POČETAK dana. Za početak dana već odavno znamo da je važan dobar doručak koji će nam dati energiju za napore koji nas očekuju tijekom dana. Aktivnosti smo proveli u okviru projekta Živjeti zdravo kroz pet zadataka u pet dana. Naše aktivnosti pročitajte pod OPŠIRNIJE, a fotografije pogledajte u GALERIJI. Od 10 do 14. listopada slavili smo Tjedan školskog doručka pod motom 3, 2, 1 … kreni čija tema je bila POČETAK zdravih prehrambenih navika, POČETAK spremanja doručka, POČETAK dana.Za početak dana već odavno znamo da je važan dobar doručak koji će nam dati energiju za napore koji nas očekuju tijekom dana. Aktivnosti smo proveli u okviru projekta Živjeti zdravo kroz pet zadataka u pet dana. Naše aktivnosti pročitajte pod OPŠIRNIJE. Probudi svoj um – učenici 6. razreda su nas poučili da dobar doručak pomaže pri koncentraciji i učenju, naveli su svoje prijedloge za zdravi doručak Pokreni se – učenici 2. i 3. razreda pozvali su u goste učitelja TZK koji im je pojasnio koja hrana daje najviše energije za bavljenje sportom i naravno kako tjelovježbene aktivnosti utječu na naše zdravlje Prouči doručak – Učenici 7. i 8. razreda istražili su kako nastaje tradicionalni doručak palenta i jogurt. Sastavili su knjigu "Od polja do stola" koja sadrži i omiljeni recept naših baka i djedova. Pripremi doručak – 5. r su pripremali zdrave smutije od jogurta, mlijeka, chia sjemenki, zobenih pahuljica, sušenog voća, orašastih plodova, cimeta i banana.1. r je i crtao i spremao zdravi doručak. Njihova košara sa svježim voćem iz njihovih voćnjaka planula je brzo jer prvašići znaju da je voće važno za njihovo zdravlje. Potakni promjenu – učenici 4. razreda odlučili su djelovati i potiču nas da se odgovorno ponašamo prema hrani i ostacima hrane kod kuće i u školi. Doznali smo da u školi kruh koji ostane od užine upotrijebi se 7 sat s nekim od namaza, a bio otpad odlažemo u komposter.Područna škola Braće Pavlić također je odradila svih pet aktivnosti i kao već pravi profesionalci učenici i učiteljice isprobali su stare recepte poput griza na mlijeku, bijelu kavu s kruhom, prežganu juhu s domaćim rezancima, a kao prijedlog školskog doručka preporučuju zobene vafle. Sve svoje aktivnosti poslali smo HZZJ koji je inicijator ovog projekta i nadamo se diplomi ŽIVJETI ZDRAVO! |
Osnovna škola Eugena Kvaternika Rakovica |