2023-04-23 22:33:16 Školski specijalitet: recept Premda je Uskrs iza nas, mi smo se još jednom počastili austrijskom cimetačom. Učenice i učenici 4. c i 4. a razreda koji pohađaju slobodnu aktivnost K. und k zasukali su rukave i vješto razvaljali te nadjenuli tijesto za slasni koruški Reindling. Nekada se pekao u niskom okruglom loncu, otud mu i naziv (a nama rajngla od južnonjem. – Reindl!). Kolač je nestao još vruć, a kako nam je uspio, obavezno provjerite na fotografijama! Za sve koji su to tražili, ovoga puta donosimo recept (inače preuzet odavde: https://bit.ly/3opahKV): - za dizano tijesto: - za nadjev: - priprema: Savjet: Kalup za pečenje i zarolano tijesto nemojte samo premazati maslacem, već ga pospite i šećerom ili preostalom mješavinom šećera i cimeta. Tako se dobije ukusna karamelizirana korica! Guten Appetit! (Martina Matezović Biškup, prof. Njemačkog jezika)
|
Osnovna škola Eugena Kvaternika Velika Gorica |