2017-05-28 21:35:36 PREZENTACIJSKI DAN PROJEKTA - Mi jedemo odgovorno U četvrtak, 25.5. održali smo nenastavni prezentacijski dan projekta Mi jedemo odgovorno. Program smo započeli sa prezentacijom učenika predmetne nastave koji su od siječnja do travnja obrađivali teme predviđene projektom.
1. Svaka hrana u svako vrijeme, od svagdje – 5,6B - sa porukom : JEDITE DOMAĆU I SEZONSKU HRANU 2. Globalno povećanje potrošnje mesa – 7a - sa porukom : MANJA KONZUMACIJA MESA 3. Jedemo sve veće količine visoko prerađene hrane – 5a - sa porukom : VEĆE UZIMANJE SVJEŽE I NEPRERAĐENE HRANE 4. Sve veća distanca između uzgajivača i potrošača – 8a – sa porukom: POZNAVANJE UZGAJIVAČA 5. Sa sve većom standardizacijom prehrane, gubi se raznolikost namirnica – 6a – sa porukom: ČUVAJMO I UZGAJAJMO STARE VRSTA 6. U svijetu se baci jedna trećina hrane- 7,8b- sa porukom: NE BACAJMO HRANU! Nakon zanimljiv prezentacija i novih saznanja, grupa učenika od 1. do 8. razreda je sudjelovala u kušaonici voća koju je vodila gospođa Snježana Numanović dipl.ing.agr.,viša stručna savjetnica za hortikulturu. Ostali učenici RN i PN pogledali su emisiju Školski sat sa temom "Voće i povrće". Gosti toga dana bili su profesori i učenici učeničke zadruge "Celestina" iz Donjeg Miholjca / srednja škola Donji Miholjac. Voditelj zadruge Dragan Kopić održao je kratko predavanje, u holu za sve nazočne, o ekološkoj poljoprivredi i ekološkim sredstvima za zaštitu voća i povrća. Naši učenicu su potom sudjelovali u sljedećim radionicama koje su pripremili i vodili učenici učeničke zadruge "Celestina". 1. prezentacija alata u našem školskom povrtnjaku 2. radionica pripremanja biološkog kalcijevog gnojiva od ljuske kokošjeg jajeta 3. radionica pripremanja prirodnih preparata za tretiranje ekoloških usjeva od koprive, gaveza i sl. Učenici koji su se prijavili da budu "kruške", "jabuke", "šljive" i "mušmule" sudjelovali su u natjecateljskom kvizu za kraj. Dan smo završili sa plesom. Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji škole. |
Osnovna škola Ernestinovo |