2023-10-31 15:36:56

4. MEĐUNARODNI DAN SVJESNOSTI O GUBITKU I BACANJU HRANE 2023 SVJETSKI DAN HRANE, 18. LISTOPADA

Rujan i listopad mjeseci su kada dozrijevaju jesenski plodovi u našem vrtu, na njivi, voćnjaku ili vinogradu. Lokalno voće i povrće ima najmanji učinak na ekološki otisak, a neposredno nakon berbe njegova nutritivna vrijednost je najveća. U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin obilježio se i proslavio Svjetski dan hrane, 18. listopada.

Također, naša škola  uključena je u nacionalni Tjedan zdravog doručka koji se održavao od 16. do 20. listopada. Nacionali tjedan zdravog doručka pokrenut je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pod vodstvom prof.dr.sc.Sanje Musić Milanović.  Projekt za cilj ima istaknuti važnost obroka, osobito doručka te poticati pravilnu prehranu kod djece/učenika. Prilikom obilježavanja Svjetskog dana hrane, ali i obilježavanja 4. Međunarodne svjesnosti o gubitku i bacanju hrane, vrijedni učenici 8.b razreda na Satu razrednika, izradili su dva plakata. Učenici su putem plakata prikazali zabrinjavajuće činjenice o gubitku i bacanju hrane u svijetu. Također su odaslali snažnu poruku da samo edukacijom, djelovanjem možemo utjecati na smanjenje bacanja hrane.

Pripremila: Amalija Misir-Čujko



Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin