You Tube kanal OŠ Iv... | ![]() |
| • Novi život se rađa |
| • Pokusi iz biologije |
| • Stani svijete |
| • To smo mi |
| • Sva lica Čepića - ed... |
| • Grad heroj |

Nova oprema za školsku kuhinju u Čepiću - "Uz obilje morske radosti, djeca će zdravo odrasti"

Poznato je da je riba ukusna i najzdravija namirnica, ali i lako kvarljiva te ju je najbolje svježu konzumirati. Svježa riba se u hladnjaku prosječno može održati dva dana. Stavljanje ribe u zamrzivač nije radikalna promjena za riblje meso jer mnoge vrste riba mogu u smrznutom stanju dobro očuvati okus.
Zbog nedostatka adekvatne opreme u školskoj kuhinji Matične škole u Čepiću, nismo bili u mogućnosti nabavljati veće količine proizvoda koje je potrebno pohranjivati u hladioniku ili zamrzivaču.
Stoga smo u projekt „Uz obilje morske radosti – djeca će zdravo odrasti“ uvrstili i nabavku nove profesionalne opreme za skladištenje i čuvanje ribe, proizvoda akvakulture te drugih namirnica. Projekt je odobren Odlukom o odabiru projekta u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Nabavkom hladnjaka i ledenice poboljšali su se uvjeti za čuvanje svježih i smrznutih ribljih proizvoda i akvakulturnih proizvoda, odnosno skladištenje smrznute ribe i smrznutih ribljih fileta. Omogućilo se i povećanje pripreme ribljih obroka na minimalno 3-4 puta mjesečno. Time se direktno doprinijelo povećanju konzumacije ribe i akvakulturnih proizvoda te stvaranju zdravih prehrambenih navika čime će se dugoročno pozitivno utjecati na zdravlje djece.
Profesionalni hladnjak i ledenica sufinancirani sredstvima EU iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo
U Matičnoj školi u Čepiću pripremaju se marende za cca 70 učenika te ručak za cca 30 učenika produženog boravka. U školi se pripremaju obroci i za PO Kršan te ručak za učenike produženog boravka iz Šušnjevice. U obje područne škole evidentan je porast učenika u posljednjih nekoliko godina.
Nakon opremanja objekata u školskim zgradama u Čepiću i Kršanu, tijekom sljedećih školskih godina, u školski kurikulum, uvrstit će se projekti vezani uz popularizaciju konzumiranja morskih plodova (susret s lokalnim ribarima, učlanjivanje u Športsko ribolovno društvo Kršan, posjet Plomin Luci, susret sa kuharima i prikupljanje recepata naših baka, suradnja s nutricionistima i predavanja na roditeljskim sastancima, tematski satovi razrednika), a sve će biti popraćeno objavljivanjem na mrežnim stranicama Škole i lokalnim medijima.
| « Veljača 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Mediji | ![]() |
| • Glas Istre |
| • Radio Labin |
| • Labinstina |
| • LC Labin |
| • 5portal Labin |
Ostalo | ![]() |
| • Opcina Krsan |
| • TZ Krsan |
| • Opcina Labin |