« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Učenici sedmih razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Gastro viaggi in Italia (Klara, Emir, Lorena, Marija, Ivan i Tia), obilježili su Svjetski dan pizze na originalan način. Prvo su otkrili kako je prva pizza napravljena u Napulju (Napoli) u čast kraljice Margarite Savojske (Margherita di Savoia) prije više od 120 godina. Sastojala se od tankog i hrskavog tijesta premazanog umakom od rajčice, sira mozzarella i svježeg bosiljka kako bi bojama podsjećala na talijansku zastavu. Danas se priprema od niza različitih namirnica te se jede u cijelome svijetu.
Iz tog razloga odlučili su pripremiti pravu talijansku pizzu s maestrom Danijelom. Za pripremu pizze koristili su sljedeće sastojke: talijanski umak od rajčice pomiješan s bosiljkom, ribani sir, talijansku kuhanu šunku, mozzarellu i masline.
Ne, ovo nije MasterChef kuhinja. Ovo je kuhinja u OŠ Ivana Zajca, a naši mali pizza majstori ispekli su u rano jutro pizze i obilježili Svjetski dan pizze. Omiljeno jelo svih generacija napravili su Ivan, Emir, Marija, Lorena i Klara iz 7.a razreda pod budnim okom glavne pizza majstorice prof. talijanskog jezika Danijele Tatalović. Miris svježe ispečene pizze širio se školskim hodnicima i svima izmamio osmijeh na lice.
Buon appetito!