
BLAGO DANU
KOJI POČNE
MIRISIMA KRUHA
Blago danu koji počne mirisima kruha!
Ništa tako ne miriše, što god da se skuha.
Pekare nas tako mame od ranoga jutra.
Oduvijek je tako bilo, a bit će i sutra!
Svaki pekar pozna brašna različite vrste.
Od njega se prave čuda - da poližeš prste!
Kiflice od prhkog tijesta, pogače i pite,
mliječne ili voćne štruce, rezane na šnite.
Netko više voli krafne, netko štrukle slasne,
od najtanjih svježih kora bureke nemasne.
Po svemu se posut može šećera il' soli,
sezama il' origana, netko i to voli…
Pekari, k'o čarobnjaci, oduvijek se trude
othraniti tim umijećem i djecu i ljude.
Zato svatko neka čuje za pekarsko znanje
jer baš ono zaslužuje najveće priznanje!
Natali Šarić
15. listopada obilježili smo Dan kruha okupivši se u sportskoj dvorani. Velečasni Josip Koščak blagoslovio je krušne proizvode koje su ispekle naše mame i bake, a učenici su uveličali zajedničke trenutke prigodnim recitacijama.
Sanja Danček