2015-10-21 10:20:33

Radionica kuhanja

Učenici 5.b razreda koji uče slovački jezik zajedno sa svojom nastavnicom Anom Marošević prigodno su u našoj školi obilježili 16. listopada - Svjetski dan hrane.

 

Radionicu kuhanja u utorak 20. listopada pripremili su vrijedni i pametni učenici naše škole. Cilj je ove radionice bio upoznati učenike s lećom, naučiti kako se ona priprema i ukazati na zdravu i vrlo povoljnu ishranu u današnje doba brze hrane.
Učenici su tijekom sata razrednog odjela sa svojom nastavnicom Anom Marošević pripremili jedno zanimljivo jelo. Prvo su pripremili sve navedene sastojke pa započeli s kuhanjem. Leća ili na slovačkom  ''šošovica'' je jelo bogato bjelančevinama i  željezom. Juhom su se počastili učenici i djelatnici škole. Jelo je bilo izloženo u zbornici te su se i učitelji mogli poslužiti.
Raznovrsne recepte za pripremu leće možete pronaći na internetskim stranicama .

 

 


Osnovna škola Kralja Tomislava Našice