2016-10-21 13:28:20

Kuhanje leće na slovački način

U četvrtak 20. listopada u našoj se školi održala kuharska radionica.

Povodom obilježavanja Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, učenici 5.a i 7.b razreda s učiteljicom Anom Marošević pripremili su zanimljivu radionicu na temu leća.

Istražili su ovu namirnicu i upoznali posjetitelje radionice s njezinim svojstvima. Lucia Komjetan, Daria Hohoš i Elena Hlobik prevele su i tekstove o leći sa slovačkoga na hrvatski jezik.


Učiteljica Ana Marošević zajedno s gostima iz Matice slovačke Našice, Ivankom i Brankom Prišć te Andreom Lončarić, pripremili su u našoj čajnoj kuhinji slovačka tradicionalna jela: juhu od leće te raznovrsne ukusne namaze. Sve pripremljeno posjetitelji su mogli degustirati. 

Pripomogli su im učenici koji pohađaju nastavu Slovačkoga jezika i kulture - Lucia Komjetan, Daria Hohoš, Elena Hlobik, Ena Fišer, Alen Živković, Karlo Grubač i Klara Lukačević.

Zahvaljujemo našim gostima kuharima i učenicima na zanimljivoj radionici.

 


 


Osnovna škola Kralja Tomislava Našice