2011-11-02 09:00:15

Dani kruha

27. listopada 2011.

 

 

I ove su se godine, u holu naše škole, obilježili Dani zahvalnosti za plodove zemlje, točnije Dani kruha, u organizaciji i pod vodstvom roditelja. Svi su razredi dobili zaduženja koja su trebali u suradnji s njihovim razrednicima organizirati. Niži su razredi dobili zadatak pripremiti faze nastanka kruha. I tako je krenulo redom; prvi nas je razred opskrbio pšenicom, drugašići su donijeli vrste brašna od bijelog, crnog, žutog, integralnog i preporučili nam korištenje crnog kao najzdravijeg. Treći je razred donio materijal za pripremu kruha, umiješeno tijesto i tepsiju, a četvrti nam je razred prezentirao finalni proizvod. Viši su razredi imali zadatak pronaći recepte i načine na koji se pravio kruh nekad i kako se on pravi danas, zatim koje se vrste kruha gdje konzumiraju te kakvi se običaji u pripremi kruha njeguju u našim i drugim krajevima. Otkrili smo kakav je to indijski, arapski, kineski, egipatski kruh. Zaključak slijedi, kruh naš svagdašnji, dobar, ukusan, bitan gdje god i na koji način pravljen. Svrha ovog zajedničkog druženja, osim poticanja suradnje između roditelja i škole, bila je osvijestiti sve prisutne o važnosti i vrijednosti ovog zemljinog dara pravljenog s ljubavlju, prema kojem se treba odnositi savjesno.

Nakon prigodnih recitacija, čitanja literarnih uradaka u tematski ukrašenom prostoru škole, svi su prisutni; učenici, ravnateljica, stručni suradnici, učitelji, roditelji, djedovi i bake kušali ukusne i svakojake krušne poslastice, a novinarska je grupa sve to vrijedno pratila i fotodokumentirala.

Novinarska grupa


Osnovna škola Mate Balote Buje