2023-01-05 12:31:22 NOVI NAČIN ORGANIZACIJE ŠKOLSKE MARENDE Dragi učenici/ce, poštovani roditelji/skrbnici, nadamo se da ste se odmorili i veselili tijekom blagdana i zimskih praznika. Dijeli nas još nekoliko dana do početka 2. polugodišta koje započinje u ponedjeljak, 9.siječnja 2023. godine prema rasporedu. Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o kriterijima i načinu financiranja, odnosno sufinanciranja troškova prehrane za učenike osnovnih škola za drugo polugodište školske godine 2022./2023. Ministarstvo znanosti i obrazovanja podmirivat će troškove financiranja, odnosno sufinanciranja prehrane za svakog učenika osnovne škole uključenog u školsku prehranu, školsku marendu. Učenik koji u drugom polugodištu školske godine 2022./2023. redovito pohađa osnovnu školu, ostvaruje pravo financiranja, odnosno sufinanciranja prehrane u iznosu od 1,33 eura/10,00 kuna po danu, za dane kada je na nastavi. Sukladno Odluci, a temeljem trenutnih uvjeta i mogućnostima organizacije prehrane kojima raspolaže naša škola (broja kuhinja, oprema kuhinja - sredstva za pripremu, pohranu i posluživanje hrane, blagovaone, kuhari/ce, pomoćni kuhari/ce, tehničko osoblje) za prvi tjedan nastave od 9.siječnja 2023. do 13. siječnja 2023. organizirali smo marendu za sve naše učenike, 548 učenika, na slijedeći način: U matičnoj školi učenici razredne nastave, od 1. do 4. razreda, marendat će za vrijeme 1. velikog odmora, u 9.35 sati, u matičnim učionicama. Učenici predmetne nastave, 5.a, 5.b, 5.c, 5.d, 6.a i 6. b, marendat će u blagovaoni za vrijeme 1. velikog odmora u 9.35 sati. Učenici predmetne nastave, 6.c,7.a,7.b,7.c, 8.a, 8.b, 8.c, marendat će u blagovaoni za vrijeme 2. velikog odmora u 10.35 sati. PO Banjole, Po Ližnjan i PO Šišan marendat će za vrijeme 1. velikog odmora u 9.35 sati. Po dobivanju potrebnih suglasnosti MZO-a za nova zapošljavanja kuhara/ica i pomoćnih kuhara/ica temeljem Državnog pedagoškog standarda RH s obzirom na povećanje broja učenika koji će koristiti usluge školske marende te provedenoj proceduri nabave školskog namještaja, opreme i pribora za pripremu, pohranu i posluživanje hrane za svih 548 učenika naše škole, ponovo ćemo uvesti tople obroke odnosno kuhane marende. Svaki jelovnik i način organizacije prehrane podložni su promjenama sukladno poboljšanju uvjeta i mogućnostima organizacije prehrane. Molimo sve roditelje i djecu za razumijevanje i suradnju kako bi svi naši učenici bili u mogućnosti biti uključeni u školsku marendu. Zbog ekonomičnosti (i da ne bacamo hranu) ako roditelj zna da se učenik neće hraniti u školskoj kuhinji, može takav podatak komunikacijskim kanalom roditelj-razrednik poslati školi.
U nastavku dostavljamo jelovnike kako slijedi: Jelovnik za razdoblje od 09.01.2023. - 13.01.2023. Matična škola Medulin:
Područni odjel Ližnjan:
Područni odjel Banjole: MARENDA RUČAK PONEDJELJAK, - Pljeskavica, panin -Sok -Dnevna juha -Tuna, pašta, salata -Kolač UTORAK, 10.01.2023. -Hot dog -Cedevita -Dnevna juha -Juneći ragu, riža, salata -Voće SRIJEDA, -Mliječni namaz -Kakao -Dnevna juha -Pečena pureća prsa, krompir, blitva ČETVRTAK, -Sendvič sir i salama -Svježe kuhani čaj -Dnevna juha -Pileći ragu s povrćem, palenta, salata -Kolač PETAK, 13.01.2023. -Zvrk sa sirom -Jogurt,voće -Krompir gulaš, salata -Voće
Područni odjel Šišan: MARENDA RUČAK PONEDJELJAK, -Sendvič šunka/pureća salama/ sir -Cedevita -Dnevna juha -Tuna, pašta, salata -Kolač UTORAK, 10.01.2023. -Trokut( lisnato tijesto sa sirom) -jogurt -Dnevna juha -Juneći ragu, riža, salata -Voće SRIJEDA, -Sendvič s mortadelom -Cedevita -Dnevna juha -Pečena pureća prsa, krompir, blitva ČETVRTAK, -Štrudla sa sirom -jogurt -Dnevna juha -pileći ragu s povrćem, palenta, salata -Kolač PETAK, 13.01.2023. -Sendvič zimska ili ombolo/sir -voće -Krompir gulaš, salata -Voće
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Osnovna škola Dr. Mate Demarina Medulin | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||