2015-10-27 17:16:06

Kako nastaju krušni proizvodi

U ponedjeljak, 26. listopada učenici 1.a i 2.b razreda sa svojim učiteljicama Katarinom Šen i Željkom Trlin  bili su gosti u Pekarnici „Capan“. Cilj posjeta je bio upoznati učenike s procesom nastajanja kruha i ostalih pekarskih proizvoda te upoznati zanimanje pekara.

 

Djelatnici pekarnice su učenicima pokazali različite strojeve koji se koriste za miješanje i oblikovanje tijesta te peći u kojima se peku kruh, peciva i drugi proizvodi. Imali su priliku vidjeti kako jedan djelatnik vješto i brzo pravi burek, razvlači i mota tijesto. Učenici su se i sami okušali u pravljenju lisnatog tijesta s čokoladom. Marljivo su svojim rukama mijesili tijesto i trudili se da što bolje izgleda.
Zaključili su da je zanimanje pekara naporno i teško, ali ujedno i lijepo jer se njihovi proizvodi svakodnevno nalaze na stolovima mnogih obitelji. Na kraju su uživali kušajući mirisne i ukusne krušne  proizvode.
Vlasniku pekarnice i svim djelatnicima zahvaljujemo na srdačnom dočeku!


Tekst: Ivana Franić Galik, učiteljica
Foto: Katarina Šen, učiteljica


Osnovna škola "Mato Lovrak" Nova Gradiška