2016-06-07 11:43:48 Biotehnologija u našoj školi U okviru projekta Biotehnologija i ekologija hrane učenici su naučili kako primijeniti svoja znanja iz različitih nastavnih predmeta: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike te stvoriti proizvode koje viđamo i kupujemo, ali tako da oni budu daleko prehrambeno kvalitetniji za naše zdravlje. Projekt se odvijao u više faza i to: - tehnologija prerade voća /čips od jabuke, džem, marmelada, pekmez/ - tehnologija proizvodnje kruha /izrada raznih vrsta kruha, integralni, kruh s raštikom…/ - tehnologija prerade mlijeka /izrada jogurta, probiotici, prebiotici…/ - bionika, primjena biologije u tehnici /izrada higrometra od sjemenke divlje zobi/. Cilj je ovog projekta bio pokazati učenicima kako su znanja iz različitih predmeta primjenjiva u svakodnevnom životu i da samo kreativna misao vodi pojedinca i društvo k sreći i blagostanju. Što smo sve proizveli i kako je bilo možete vidjeti u http://www.os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija, a naučiti razliku između džema, pekmeza, marmelade u OPŠIRNIJE. Mladi čuvari za održivi razvoj i dodatna nastava biologije učitelj – voditelj: B.Dumančić, dipl.biolog
|
Osnovna škola "Pehlin" Rijeka |