2016-06-07 11:43:48

Biotehnologija u našoj školi

U okviru projekta Biotehnologija i ekologija hrane učenici su naučili kako primijeniti svoja znanja iz različitih nastavnih predmeta: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike te stvoriti proizvode koje viđamo i kupujemo, ali tako da oni budu daleko prehrambeno kvalitetniji za naše zdravlje. Projekt se odvijao u više faza i to:

- tehnologija prerade voća /čips od jabuke, džem, marmelada, pekmez/

- tehnologija proizvodnje kruha /izrada raznih vrsta kruha, integralni, kruh s raštikom…/

- tehnologija prerade mlijeka /izrada jogurta, probiotici, prebiotici…/

- bionika, primjena biologije u tehnici /izrada higrometra od sjemenke divlje zobi/.

Cilj  je ovog projekta bio pokazati učenicima kako su znanja iz različitih predmeta primjenjiva u svakodnevnom životu i da samo kreativna misao vodi pojedinca i društvo k sreći i blagostanju.

Što smo sve proizveli i  kako je bilo možete vidjeti u http://www.os-pehlin-ri.skole.hr/foto_galerija, a naučiti razliku između džema, pekmeza, marmelade u OPŠIRNIJE.

                                 Mladi čuvari za održivi razvoj i dodatna nastava biologije

                                                     učitelj – voditelj: B.Dumančić, dipl.biolog

 


Osnovna škola "Pehlin" Rijeka