preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šemovec

Login
 

  


 

PDF dokument
(2,9 Mb)

Kalendar
« Siječanj 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 11. 2009.

Ukupno: 554188
Ovaj mjesec: 1511
Danas: 134
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tjedan školskog doručka
Autor: Tihana Golub Jug, 21. 10. 2024.

ZDRAVA HRANA ZA USPJEŠAN POČETAK DANA

Učenici su jeli zdrave obroke među kojima su se našli sendvič sa zelenom salatom, svježi sir s cherry rajčicama, rižoto s povrćem i bijelim mesom te varivo od kelja. U školu su donijeli raznoliko voće i povrće te kasnije pripremali zdrave napitke i šarene ražnjiće.


Kako bismo podigli svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako dijete, obilježili smo  od 14. do 18. listopada Tjedan školskog doručka s temom „Doručak za pet“, čija je svrha promicanje konzumacije barem pet porcija voća i povrća dnevno.

Školske kuharice Anica i Maja brinule su se o tome da učenici svakoga dana uživaju u nutritivno bogatim obrocima poput zdravih sendviča sa zelenom salatom, svježega sira s cherry rajčicama, rižota s povrćem i bijelim mesom, variva od kelja te neizostavnog voća i jutarnjih mliječnih obroka.

Učitelji i učenici na Satu razrednika razgovarali su o doručku  kao najvažnijem obroku kojega ne bismo smjeli preskakati. Prvaši su dobili slikovnicu o recikliranju „Kako su Dora i Mario spasili hranu“, koju je osiguralo Ministarstvo poljoprivrede, kako bi na zabavan i edukativan način naučili što je to otpad od hrane i kako se treba ponašati da ga smanjimo, dok su drugaši na satu Likovne kulture crtali superheroje od voća i povrća te tako pokazali svoju kreativnost i maštovitost, a na Satu razrednika osmišljavali superdoručak za svaki dan u tjednu koji će sadržavati različito voće ili povrće.

Učenici predmetne nastave su 16. listopada, a učenici razredne nastave 17. listopada, prezentirali svoje zdrave doručke. U školu su donijeli raznoliko voće i povrće te pripremali zdrave napitke i šarene ražnjiće. Neki su kod kuće sa svojim roditeljima pripremili, a potom donijeli u školu proteinske pločice, zdrave palačinke, banana-kruh i slične ukusne i zdrave obroke. Bilo je vrlo zanimljivo, ukusno i zdravo.

Ovim projektom učenici su naučili koliko je raznolika i nutritivno bogata hrana važna za očuvanje zdravlja, ali i uspješan početak dana.

Tihana Golub Jug





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju