2008-10-03 00:00:00 Dani kruha Dani kruha u VI. osnovnoj školi Varaždin. 6. Os Varaždin, 3. Listopada 2008. - obilježavanje Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje Ekipe ... Pripremale se čitav rujan. Odabirali su se: Gosti - ona i on, šarmantni konobari; Od mame posuđivao stolnjak, pravila se dekoracija za stol - plodovi jeseni, svijeće, cvijeće, perlice, latice ... ; vježbalo se i čekalo s uzbuđenjem Taj dan Povjerenstvo za odabir, najbolje ekipe - ozbiljno i profesionalno odradilo zadatak. Ocjenjivalo se: Kreativnost, točnost .... Zašto je važan bonton za stolom? Odgaja čovjeka Razvija zajedništvo Omogućuje i olakšava uživanje u hrani Razvija zdrave prehrambene navike Jeste li znali? Pribor za jelo slaže se i koristi izvana prema unutra; oštrica noža mora stajati okrenuta prema tanjuru Kada naginjemo tanjur kako bismo zahvatili juhu, naginjemo ga od sebe Perad jedemo vilicom i nožem Ražnjiće skidamo sa štapića vilicom i zatim meso jedemo služeći se priborom Uljudno je zahvaliti domaćinu na gostoprimstvu ... Ne - mljackanju, srkanju, podrigivanju, mahanju priborom, laktarenju ... Provjerite znanje bontona
|
VI. osnovna škola Varaždin |