2016-03-03 10:48:27

Domaćinstvo - Panna Cotta

Pogledajte recept za ukusan, jednostavan i atraktivan desert. Uz recept je priložen i video koji je napravio učenik Matej Čok.

Za 4 osobe

200 ml mlijeka

200 ml vrhnja

1/2 žlice (5 g) želatina praška

1/4 šalice šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

Umak od jagode

450 g svježih jagoda

2 žlice vode

1/3 šalice (70 g) šećera

 

1. Otopite želatinu u 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri oko 5 do 10 minuta.

2. U zdjelu stavite vrhnje, mlijeko i šećer te to stavite na laganu vatru (nemojte kuhati). Kad se šećer otopi, maknite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije.

3. Dodajte želatinu u mliječnu smjesu i miješajte dok se želatina u potpunosti ne otopi. Ulijte to u čaše za posluživanje. Ostavite hladiti najmanje 4 sata ili ako možete preko noći.

4. Za pripremu umaka potrebno je oprati jagode, ocijediti ih i ukloniti lišće. Izrežite jagode u četvrtine. U mali lonac stavite jagode, šećer i vodu.

 5. Ulijte u zdjelu i miješalicom pomiješajte smjesu te napravite umak. Potrebno je u cjedilu ukloniti sjemenke iz umaka. Pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru do posluživanja.

6. Prije posluživanja prelijte umakom od jagoda preko panna cotte i poslužite.

 


VI. osnovna škola Varaždin