2016-03-03 10:48:27 Domaćinstvo - Panna Cotta Pogledajte recept za ukusan, jednostavan i atraktivan desert. Uz recept je priložen i video koji je napravio učenik Matej Čok. Za 4 osobe 200 ml mlijeka 200 ml vrhnja 1/2 žlice (5 g) želatina praška 1/4 šalice šećera 1 žličica ekstrakta vanilije Umak od jagode 450 g svježih jagoda 2 žlice vode 1/3 šalice (70 g) šećera
1. Otopite želatinu u 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri oko 5 do 10 minuta. 2. U zdjelu stavite vrhnje, mlijeko i šećer te to stavite na laganu vatru (nemojte kuhati). Kad se šećer otopi, maknite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije. 3. Dodajte želatinu u mliječnu smjesu i miješajte dok se želatina u potpunosti ne otopi. Ulijte to u čaše za posluživanje. Ostavite hladiti najmanje 4 sata ili ako možete preko noći. 4. Za pripremu umaka potrebno je oprati jagode, ocijediti ih i ukloniti lišće. Izrežite jagode u četvrtine. U mali lonac stavite jagode, šećer i vodu. 5. Ulijte u zdjelu i miješalicom pomiješajte smjesu te napravite umak. Potrebno je u cjedilu ukloniti sjemenke iz umaka. Pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru do posluživanja. 6. Prije posluživanja prelijte umakom od jagoda preko panna cotte i poslužite.
|
VI. osnovna škola Varaždin |