2022-10-10 14:41:18 Tjedan školskog doručka Započeo je Tjedan školskog doručka u kojemu ćemo pomno pratiti događanja u školskoj kuhinji i na učeničkim tanjurima. Već u ponedjeljak, 10. listopada, učenike 2. a, 2. b i 4. a posjetila je kulinarska blogerica Janja Benić s temom zdravih i ukusnih namirnica. Da ne bi sve ostalo na riječima pokazala im je kako se jednostavno priprema zdrav doručak - zobena kaša s pirjanim jabukama i sjeckanim orašastim plodovima. Kaša za odlikaša nekim je učenicima prijala dok su drugi prebirali ili sumnjičavo promatrali što im se to našlo u zdjelici. U nastavku pročitajte tekst učiteljice Petre Friščić, nositeljice aktivnosti u ovome projektu, u kojemu među ostalim objašnjava na koji način roditelji prehranom utječu na uspjeh i zadovoljstvo svoje djece. Za zdrave navike nikad nije kasno!
TJEDAN ZDRAVOG DORUČKA 10.10. – 14.10.2022. Doručak je za đake najvažniji obrok u danu i od 2020. godine se svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, slavi nacionalni Tjedan školskog doručka. Pravilna prehrana uz adekvatnu tjelesnu aktivnost je ključna za pravilan razvoj, rast i zdravlje djece i mladih. Zdrave prehrambene navike koje djeca usvoje u djetinjstvu utječu na način prehrane cijelog života. Ovo je jedan od načina da u odgojno-obrazovnim ustanovama utječemo na prehranu učenika i izlažemo ih namirnicama koje često ukućani ne koriste za pripremanja doručka. U užurbanom životu zdrave namirnice mijenjaju peciva i proizvodi iz pekarnica pa je ovo prilika da djeca isprobaju nove stvari.
U našoj školi u projektu sudjeluju 2.a, 2.b i 4.a razred s učiteljicama Mirnom Domitrek Avirović i Leom Španiček, a voditeljica projekta je učiteljica Petra Friščić. Uz gostovanje kulinarske blogerice Janje Benić planiramo pozvati u školu našu svjetsku prvakinju u plivanju, Janu Pavalić iz Gornje Stubice, kako bismo čuli kakva je poveznica između zdrave prehrane i vježbanja. Tekst: Petra Friščić |
Osnovna škola Stubičke Toplice |