2023-10-06 08:37:25

Natječaj "Budi chef škole!"

Učenica 4. b razreda Mia Blažeka, njezina majka Danijela i učiteljica Suzana Barišić sudjelovale su na natječaju „Budi chef škole!“ (organizator su 24 sata). Kao visoko rangirana, prema broju bodova stručnog žirija, Mia je pozvana zajedno sa svojim prijateljima/učenicima 4.b na završni događaj koji se održao u subotu, 30. rujna 2023. u Rougemarin parku, u Zagrebu. Organizatori su tražili da iz našeg razrednog odjela odaberemo dvoje djece za stručni žiri, što smo i učinili. Time su Jakov Caha i Hana Tucak bili dio peteročlanog stručnog žirija koji su činila djeca.

Cilj Projekta je potaknuti učenike da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu, a natjecatelji su trebali poslati recept, fotografiju ili video školske marende kakvu bi voljeli imati u školi.
Naša se Mia predstavila jelom „Zobene palačinke - za male alergičare“ (možete pogledati u komentaru) jer danas ima sve više djece koja ne mogu jesti većinu školskih obroka zbog raznovrsnih alergija.

Mia je, zajedno sa svojim prijateljima iz razreda, provela prekrasan dan sudjelujući u raznim radionicama vezanim uz pripremu hrane te degustirajući pripremljena jela. Na kraju je ,zajedno s članovima žirija, primila nagradu za svoje sudjelovanje u velikoj završnici.

Pobjednički recept ove godine bile su Zdrave palačinke, učenica OŠ M. Cepelića iz Vuke s kojima smo i išli u Zagreb te im bili podrška u finalu.
Tijekom godine u školski će jelovnik biti uključen obrok kojim se naša Mia predstavila, kao i pobjednički recept natječaja.

Čestitamo još jednom pobjednicima, ali i našoj učenici Miji Blažeka!
Recept za palačinke pogledajte pod "opširnije".


Učiteljice Suzana Barišić i Martina Tokić

 

 

Zobene palačinke - za male alergičare

1 šalica zobenog brašna
1/2 šalice pirea od jabuke
1 šalica vode
1 žličica praška za pecivo
1 žličica ekstrakta vanilije
1/3 žličice cimeta (opcionalno)

Priprema:

U blender staviti sve sastojke i izmiješati nekoliko trenutaka dok se svi sastojci ne ujedine.
Smjesa treba biti malo gušća od one za klasične palačinke .
Palačinke peći na vrućoj neprianjajućoj tavi.
Poslužiti uz omiljeni zdravi namaz i / ili voće.


Osnovna škola Svete Ane u Osijeku