2019-04-12 14:48:43

Francuska radionica kuhanja

U četvrtak, 11. 4. 2019. održala se radionica kuhanja francuskih specijaliteta u blagovaonici za učenike 6. razreda.

U mjesecu ožujku i travnju nastavna tema francuskog jezika bila je hrana. Ta je tema jedna od omiljenih učenicima, a obradile su se brojne teme vezane uz nju: obroci u Francuskoj, francuski tradicionalni jelovnik, naručivanje hrane u restoranu, anketa o omiljenoj hrani te čitanje recepata francuskih specijaliteta.

Kao kruna sveg tog napornog rada, učenici su se okupili u blagovaonici. Formirane su ekipe sastavljene od učenika, koji su izvlačenjem papirića dobili zadatak da pripreme francusko glavno jelo ili desert. Zatim su sami morali izabrati namirnice i kuhinjska pomagala čitajući recept. Nakon toga su slijedili upute s recepata na francuskom jeziku i pripremali poznate specijalitete. Dok su se jela pekla, ekipe su očistile stolove te postavile stol za ručak. Slijedilo je kušanje svakog specijaliteta u vrlo ugodnoj atmosferi, a za kraju ocjenjivanje jela. Budući da su sva jela bila lijepog izgleda, ukusna te napravljena u dobroj suradnji, sve su ekipe dobile zaslužene petice.

Bravo svim kuharima!

Više u fotolageriji.

Helena Horvat i Kamelija Habulin


III. Osnovna škola Varaždin