Za učenike 4.d razreda, te srijede, 9.11.2022. nije bilo teško marljivo odraditi punih šest školskih sati znajući za događaj kojim će ga okončati. Naime, svakog ponedjeljka pričajući gdje smo bili i što smo radili vikendom koji je uglavnom bez zadaće, saznala sam da su ih mnogi provodili radno i to u masliniku. Kako bih tome pridala važnost, došla sam na ideju da organiziramo Dan maslinovog ulja kada ćemo degustirati i ocjenjivati svaki uzorak. Znajući unaprijed da su sva donesena ulja vrhunska, Čuvari zavičajne baštine izradili su 13 originalnih zlatnih medalja.
Kako ulje valja kušati domaćim kruhom za kojeg se pobrinula mama Gordana, a ponosno ga u školu donijela Aleksandra, sreći nije bilo kraja pa je nestao u tren oka. U tanjurima se zlatilo još dosta ulja, a glad još nije bila utažena pa smo posegnuli za komadima sira Grana Padano i Parmigiano Regiano. Taj dan ćemo još dugo, dugo pamtiti… Naučili smo puno: pohvaliti jedan drugoga, znati cijeniti tuđi rad, uživati u zajedništvu, nastavljati i čuvati tradiciju svoje obitelji, pa i kad imaš malo to nesebično podijeliti s onima koje voliš.
Škola za život, zar ne? 😊
Više fotografija pogledajte klikom na galeriju.
Razrednica Bojana Manzin