2019-11-20 18:55:00 Recepti iz Francuske (1. škola) Učiteljica Ljubica Martinović je sa članovima Domaćinstva 20.11. ispekla kekse prema receptima koje je dobila iz jedne od triju francuskih škola s kojima surađujemo na projektu. Riječ je o receptima "Kolačići Madelaine - Madelaines" i "Pustinjske ruže - Desert Roses", a njih vam donosimo u prilogu. Također možete vidjeti i kako je izgledala sama priprema te rezultati rada marljivih ruku naših učenika.
KOLAČIĆI MADELAINE SASTOJCI: 300 grama maslaca 300 grama glatkog brašna 200 grama šećera 4 jaja 4 žličice ekstrakta vanilije
Priprema
U zdjelu staviti brašno i šećer. Polako dodavati jedno po jedno jaje i dobro promiješati smjesu. Dodati ekstrakt vanilije i otopljeni maslac te promiješati. Dobivenu smjesu staviti u kalupe za ove kolačiće (ovalni kalupi) ili ih staviti u kalupe za muffine (napuniti oko 2/3 kalupa). Peći 10-12 minuta na 180 stupnjeva.
PUSTINJSKE RUŽE
SASTOJCI: 175 grama čokolade za kuhanje 50 grama maslaca 150 grama kukuruznih pahuljica
Priprema
Iskidati čokoladu na manje komade. Otopiti čokoladu i maslac na pari. U posudu staviti pahuljice i preliti ih otopljenom smjesom. Dobro promiješati kako bi svaka pahuljica bila prekrivena čokoladom. Žlicom grabiti smjesu (oblikovati kuglice) i slagati ih na papir za pečenje. Staviti u hladnjak na oko sat vremena te poslužiti.
|
Osnovna škola "Vladimir Nazor" Komletinci |