Vijesti
Jedem jabuku, mislim zdravo!
Autor: Lareta Žubrinić, 22. 10. 2014.
Stablo jabuke kao divlje raslo je u Europi još u pretpovijesno doba. Pitoma jabuka podrijetlom je iz južnog Sibira i Azije, a Grci i Rimljani uzgajali su različite sorte. Jabuka je među najrasprostranjenijim vrstama voća; osvježavajuća, kiselo-slatkog okusa i svojstvene arome. Putem fotografija pogledajte neke od aktivnosti kojima su u integriranoj nastavi učenici matične i područne škole obilježili Dan jabuka!
Jabučice crvena, na visokoj grani...
Učenici prvoga razreda pjevali su jabučicama u svojoj učionici
(učiteljica Lidija Medved)
Učenici 4. razreda svoj su pano uredili povodom Dana kruha, Dječjeg tjedna i
Dana jabuka (učiteljica Marija Vencl)
Učenici drugog razreda imali su "posla" s jabukama!
(učiteljica Marija Peček)
Trećaši su i crtali svoje omiljeno voće!
(učiteljica Kristina Pintarić)
Učenici Područne škole u Miljevcima nakon edukacije o zdravlju i važnosti konzumacije jabuka odigrali su nekoliko igara (učiteljica Jasminka Stošić)
Nakon "jabučnih zadaća" odrađenih u učionicama, najaktivniji dio Dana jabuka odvijao se na školskom igralištu na kojem su učenici odigrali nekoliko veselih i zanimljivih igara s jabukama!
Svaki dan pojedite jednu jabuku i time spriječite nastanak brojnih zdravstvenih tegoba. Najbolje je jesti jabuke iz ekološkog uzgoja, netretirane pesticidima.
U jabukama se nalazi i serotonin, poznat pod nazivom "hormon sreće". Kada ste lošeg raspoloženja, razdražljivi, posegnite za jabukom i osjećat ćete se bolje! Tako smo i mi!