« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Divlje biljke, često još nazvane i samoniklo bilje, čine sve biljke koje rastu u prirodi bez utjecaja čovjeka. Berba samoniklog bilja vrlo je raširena i u Istri, a takvo bilje je, za razliku od uzgojenog, znatno bogatije mineralima i vitaminima te manje onečišćeno raznim otrovnim tvarima koje današnja poljoprivreda koristi.
S proljećem, kada priroda postaje čarobni vrt u kojem ubiremo hranu i lijekove, Emir Komić, autor knjige "Kruh, halava i trava", održao je Nazorovcima predavanje i radionicu o samoniklom bilju – najstarijem izvoru hrane koji je i danas dostupan čovjeku. Učenici su tako naučili pripremati voštanu kremu od ulja gospine trave te zdravi smoothie i namaz od koprive. Predavač je učenike upoznao s brojnim jestivim, zaštićenim i otrovnim vrstama i pčelarstvom.