2020-12-17 10:59:08 Preparazione delle frittelle di mele senza glutina Tijekom listopada učenici 6. razreda koji sudjeluje u Izvannastavnoj aktivnosti iz Talijanskog jezika odabrali su jedan talijanski recept koji ima sličnosti s hrvatskim receptom, odnosno napravili su pohane jabuke. Učenici su vodili računa da taj obrok, tj. desert bude zdravstveno prihvatljiv. Iz tog razloga su odabrali jabuke i brašno od riže koje mogu konzumirati osobe osjetljive na gluten. Učenici, u izradi ovog zdravog deserta, čitaju, pišu i govore sljedeće pojmove: Sastojke za recept na talijanskom: rižino brašno, jaja, jabuke, šećer, ulje, mlijeko Glagole koji se koriste u pripremi jela na talijanskom: oprati, pripremiti, oguliti, staviti, dodati, uliti, pržiti, posuti. Kuhinjski pribor: zdjela, tanjur, žlica, šupljikava žlica, upijajući papir. Učenici izrađuju desert i degustiraju ga. Zadovoljni su zbog novog iskustva i pripreme zdravog obroka. Pripremila: Anet Plenković Račić, prof. talijanskog jezika |
Osnovna škola Vjekoslav Parać Solin |