preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zamet Rijeka

Login
 

Misao mjeseca

Svatko ima jednake mogućnosti da bude onoliko velik koliko to želi.

Jeremy Collier

 

rujan - listopad
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kako nastaje kruh
Autor: Iva Nežić Crljenica, 7. 11. 2016.

Učenici 2.a i 2.b razreda sa svojim učiteljicama Irenom Budišom i Višnjom Persen te Zdravstveni klub OŠ Zamet su, u sklopu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, sudjelovali u PIK-ovoj radionici Kako nastaje kruh. 


Učenici 2.a i 2.b razreda sa svojim učiteljicama Irenom Budišom i Višnjom Persen te Zdravstveni klub OŠ Zamet su, u sklopu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, sudjelovali u PIK-ovoj radionici Kako nastaje kruh. Radionica je održana 28. listopada 2016.g. u našoj Školi, a radionicu su vodile  gospođa Đurđica Špon iz tvrtke PIK Rijeka i njezina asistentica Kristina.

Na samom početku učenici su pogledali prezentaciju i čuli mnoge zanimljive informacije o nastanku kruha i krušnih proizvoda. Vidjeli su maštovite kreacije od kruha i kolača:

        

 

Nakon prezentacije drage su gošće učenike počastile PIK-ovim ukusnim proizvodima od bijelog i integralnog brašna:

  

 

Šećer dolazi na kraju! Učenici su sami mijesili tijesto i oblikovali ga u maštovite oblike. Učiteljice i gošće potaknule su učenike da što više jedu krušne proizvode od integralnog brašna i bez puno aditiva. Djeca su imala priliku napraviti i takvo, zdravije tijesto:

     

Velika hvala gospođi Špon i tvrtki PIK Rijeka što su učenicima omogućili ovaj nesvakidašnji doživljaj. 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju