Kruh naš svagdašnji… Namirnica bez koje je od davnina teško zamisliti život.
Učiteljica Irena Budiša sa svojim je Zdravstvenim klubom organizirala vrlo zanimljivo predavanje i radionicu pod nazivom „Kruh kao svakodnevna namirnica u prehrani školske djece“ za naše prvašiće. Naime, listopad je mjesec kada obilježavamo Dan kruha pa je upravo ovoj namirnici posvećeno nešto više pozornosti. Predavanje i radionica održani su u suradnji sa gospođom Đurđicom Špon, koja je prehrambena tehnologinja u PIK-u Rijeka. Djeca su kroz dva školska sata od učiteljice i naše gošće naučila kako nastaje kruh i to od samoga početka procesa. Učenici su saznali i mnogo zanimljivih podataka o silosima u kojima se čuva brašno, vrstama tijesta, načinima pečenja te serviranja kruha. Posebno je naglašeno da je kruh najbolje konzumirati za doručak te da uvijek prednost treba dati kruhu od cjelovitih žitarica i tamnog brašna.
Gospođi Špon naši prvašići su izradili prigodnu zahvalnicu. Zahvaljujemo dragoj gošći i ne sumnjamo da će nam Zdravstveni klub prirediti još ovakvih korisnih predavanja i radionica.