2016-10-27 20:54:13 Blago danu koji počne mirisima kruha... Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, 21. listopada 2016., učenici prvog a i b razreda matične škole posjetili su privatnu pekarnicu obitelji Biraj. Željeli smo vidjeti kako nastaje kruh i ostali pekarski proizvodi. Djelatnici pekare pokazali su nam kako se i od čega zamijesi tijesto te gdje se i kako peče kruh. Velikodušno su nas primili i u veseloj atmosferi pokazali proces nastajanja kruha, raznih peciva pa čak i bureka. Učenici su s velikim zanimanjem, a zatim i znatiželjnih pitanja slušali i pratili pekaricu koja je svoje izlaganje prilagodila njihovom uzrastu i time ih upoznala s ljepotama i teškoćama pekarskog poziva. Čudili su se velikim pećnicama, mješalicama i strojevima. Učenici su u znak zahvalnosti izrecitirali pjesmicu „Pred pekarnicom“ i izmamili osmijeh djelatnica. Na kraju samog posjeta počastili su nas ukusnim kiflicama. U učionice smo se vratili bogatiji za novo znanje i doživljaj pekarskog poziva.
Za kraj ovog izvješća poklanjamo svim pekarima prigodnu pjesmu „Blago danu koji počne mirisima kruha“.
|
Osnovna škola Zrinskih Nuštar |