2011-05-14 22:13:00 MEĐUNARODNI ENO GASTRO FESTIVAL 2011. GRUBIŠNO POLJE, 13.SVIBNJA 2011.
MEĐUNARODNI ENO GASTRO FESTIVAL GAREŠNICA 2011. KULINARSKA RADIONICA " DOBRODOŠLI U MOJ ZAVIČAJ" ZAPAŽEN NASTUP NAŠIH UČENIKA
Grubišno Polje, 13.svibnja 2011.
U petak 13.svibnja 2011. u Hotelu Blogora, u sklopu Međunarodnog Eno-Gastro festivala Garešnica 2011., održana je kulinarska radionica " Dobro došli u moj zavičaj". Našu školu predstavljali su učenici Suzana Gloc, Tomislav Sokolić, Milan Pavić i Maja Abramušić sa svojim mentorima i nastavnicima Ivanom Šošom, Ivanom Krajačićem, Mladenom Vujičićem, Sendi Cisar i Katarinom Zdešić. Uz SŠ Bartola Kašića Grubišno Polje, nastupile su i ugostiteljske škole iz Garešnice i Biograda. Kulinarska radionica održavala se od 17:00 do 19:00 sati. Naši učenici predstavili su svoje kulinarske i konobarske vještine u pripremi i posluživanju hrane, te su predstavili izvorna jela bilogorskog kraja : SRNEĆI HRBAT – HUBERT, BILOGORSKI RIŽOTO OD DIVLJAČI ,MESNU ŠTRUCU « BELLEVUE», te orehnjaču i makovnjaču kao izvorni desert ovog kraja. Učenica Suzana Gloc prezentirala je dekantiranje vina, dok je učenik Tomislav Sokolić prezentirao pravljenje i posluživanje koktela. U 19: 00 sati svim prisutnima se obratio ministar turizma Damir Bajs, te time svečano otvorio Međunarodni Eno-Gastro festival. Samoj radionici i otvorenju Međunarodnog Eno-Gastro festivala prisustvovali su uz ministra turizma Damira Bajsa i dožupan BBŽ-a Krešimir Jelavić, gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac, gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh, ravnatelj SŠ Bartola Kašića Grubišno Polje Jozo Matošević i brojni drugi uzvanici. Prezentacijom jela i pića, kulinarskih i konobarskih vještina, učenici naše škole privukli su značajnu pozornost i pohvale gostiju prvog dana Festivala.
Ana Saratlija, prof.
|
Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje |