2013-12-08 17:00:13
Srebrni bakalar - izvješće

Petra i Milan pripremili "srebrni bakalar" na 4. Međunarodnoj bakalarijadi
Postignuća na 4. Međunarodnoj bakalarijadi
Natjecanje učenika u pripremanju bakalara
Naziv jela: Bakalar na makrobiotički način
Učenici kuhari:
Petra Balentović, 4e, tehničar nutricionist
Milan Malenčić, 3d, agroturistički tehničar
Mentor: Ivana Lelas, dipl.oecc.
U natjecanju pripreme bakalara naša ekipa se predstavila novim pristupom pripremanja dalmatinskih jela.
Vrlo uspješno su izradili i prezentirali jelo bakalar na makrobiotički način.
Zbog novog pristupa pripremi jela učenici su malo "zbunili" žiri sastavljen od vodećih hrvatskih kuhara.
Uspješno prezentirano jelo, te vrlo dobra izvedba rezultiralo je uspjehom i našoj ekipi donijelo priznanja.
Diploma srebrnog obilježja i srebrna medalja
2.Stručno predavanje
Tema: Kemijsko prehrambena svojstva plavca malog
Učenici:
Dragana Damjanović, 4e, tehničar nutricionist
Petar Šušnjara, 4e, prehrambeni tehničar
Mentor: Marija Rapanić, dipl.ing, prof.mentor
U sklopu cjelodnevnih aktivnosti na 4. Međunarodnoj bakalarijadi održana su stručna predavanja vezana za mediteransku prehranu.
Predavanje o crnom vinu na temu Kemijsko prehrambena svojstva plavca malog održali su naši maturanti prehrambene struke Dragana i Petar.
Izložbeno prodajni štand
Učenici:
Antonjeta Stričević, 2b, cvjećar
Ljubica Perić; 2b, cvjećar
Mentor: Mara Midžor, dipl.ing. agronomije
Buduće cvjećarice Antonjeta i Ljubica su vrlo uspješno predstavile božićne ukrase i adventske vjence radove učenika naše škole.
Na štandu su izloženi i bijelo i crno nehajsko vino te naše poznate“ žestice “ rakije rogačuša i travarica te liker rožolin, ponuda je upotpunjena maslinovim uljem i ušećerenim bademima.
Organizator i koordinator priprema za natjecanje: Ružica Budimir, dipl.ing., prof. savjetnik.
Čestitke!!!
|