2022-10-21 20:50:23

Proizvodnja jabučnog octa

Kako se u mjesecu listopadu obilježava svjetski Dan hrane i Dani jabuka tako je i vrijeme za proizvodnju jabučnog octa. Učenici 2. PG, 3. AGRO i 1. AGRO razreda s nastavnikom Mladenom Maroslavac i suradnikom u nastavi Hrvojem Job svoja teoretska i vježbama stečena znanja primjenjuju u proizvodnji jabučnog octa. Proces proizvodnje sastoji se od berbe, sortiranja, čišćenja, pranja tj. pripreme jabuka za preradu. Nakon toga slijedi mljevenje jabuka i cijeđenje jabučnog soka, fermentacija, pretakanje, filtriranje i punjenje boca, te etiketiranje. Cilj je stvoriti vještine u obavljanju pojedinih radnih operacija. Razviti poduzetnički duh kod učenika, različite poslovne ideje te steći naviku kulturnog ophođenja prilikom usluživanja. Slike možete vidjeti u nastavku.

 

 

 


Srednja škola Donji Miholjac