2023-11-28 09:34:29

Sudjelovanje na Kamelija kupu i Danima hrvatskog kulinarstva

Učenici 3. razreda turističko-hotelijerskog komercijalista Kristijan Babić i Mia Sudarić sudjelovali su od 20. do 24.11. na manifestaciji „Kamelija kup i Dani hrvatskog kulinarstva“ u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Na ovom velikom događaju koji je organiziran pod pokroviteljstvom HKS-a, Podravke, Dukata, Veleučilišta Aspira, Dora trgovine, Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice.  U središtu natjecanja bilo je i 13. natjecanje učenika Kamelija kup organizirano u okviru projekta RCK VirtuOS na kojemu je sudjelovalo više od 20 srednjih strukovnih škola koje je predstavljalo 65 učenica/učenika i njihovih 48 mentorica/mentora u disciplinama Kuharstvo, Slastičarstvo i Posluživanje te su uspješno prezentirali usvojena znanja i vještine te odmjerili snage s najboljima. Naši su se učenici natjecali  u kategoriji Kuharstvo u kojoj su morali prigotoviti hladno predjelo od šarana, kao glavno jelo svinjski lungić , a tema deserta je bila jabuka i suha šljiva. Ovaj je događaj za nas bio vrlo poučan, zanimljiv te ujedno i prilika da pokažemo što smo do sada naučili kao i prilika da neprestano učimo i usavršavamo se. U prilogu su fotogtrafije.

    


Srednja škola Donji Miholjac