2021-11-26 17:41:00

Sudjelovanje u radionici u okviru projekta RCK-VirtuOS

Dana 26. studenog 2021. godine, u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška strukovni učitelji kuharstva Jelica Pejanić, Josip Pejanić, Damir Vlainić i Irena Curić te učenici kuhari sudjelovali su u radionici na temu „sous vide“ (kuhanje u vakuumu), a radionicu su osmislili strukovni učitelji kuharstva Marija Bošnjak i Miroslav Balažić u okviru projekta RCK-VirtuOS.

Na radionici su predstavljena sljedeća jela:

Svinjski file – redukcija od crnog vina, krema od buterne tikve, sotirano povrće. „Tortice“ od pastrve – umak od bijelog vina, krema od čičoke, čips od češnjaka. Pačja prsa sous vide – krema od kestena, sotirano povrće. Pileća prsa sous vide – krema od kestena, tikvica, leća, sotirano povrće. Glazirane jabuke – podloga od orašastih plodova i suhog voća, ledena krema od muškatne tikve. Glazirane kruške – ledena krema od vanilije.

 


Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška