2022-04-12 17:45:30

U okviru projekta LAG-ZAPADNE SLAVONIJE "Okusi tradicije"

Dana 8. travnja 2022. održana je radionica pod nazivom  "Okusi tradicije". Pripremljena su tradicionalna slavonska jela, deset slanih i deset slatkih. Na radionici sudjelovali su učenici 1., 2. i 3. razreda kuhara sa svojim mentorima Jelicom Pejanić, Josipom Pejanićem i Damirom Vlainićem.

 
Od slanih jela naši kuhari pripremili su: Gulaš od divlje svinje, Juhu od buče, Pogačice od čvaraka, Slavonski čobanac, Svinjska pluća na kiselo, Pače (hladetina) na moderan način, Svinjski kare na slavonski način, Domaću pečenu kobasicu sa kiselim kupusom i kašicom od krumpira te Slavonski pileći savitak sa rizi-bizi i kremom od celera.
 
Od slatkih jela pripremljene su: Čokoladne kocke, Slavonska torta, Torta sa sirom, Ribana pita, Salenjaci, Ella torta, Vjenčići, Grilaž napolitanke i Novogradiški kolač.
 
Klikom na sliku možete vidjeti navedena slavonska jela.
 

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška