2014-12-01 10:09:57

DAN JABUKE

 

Svjetski dan jabuke

20. listopada, 2014.

 uvod u svečanost

„Dani hrane“

 

Jabuka je voće koje se cijeni na svakom stolu jer je ukusno, hranjivo i zdravo. Nina, kolegica iz razreda, moja imenjakinja i ja, uz pomoć naše profesorice Margite Žiković izložili smo razne sorte jabuka  koje su nam bile dostupne u ovo vrijeme a to su:  zimske sorte-Jonagold, Red delicious, Golden delicious, Granny Smith i Idared,  ljetna-Gala i jesenska sorta-Elstar. Uslijedila je degustacija jabuka za vrijeme velikog odmora na hodniku naše škole. Jabuke tih sorata narezali smo na kriške, poslagali na tanjure i dali učenicima da degustiraju. Zanimalo nas je dali oni osjete razliku u okusu i mirisu i koliko je ta razlika zapravo velika. Kako se degustacija odvijala primijetili smo koje sorte se učenicima najviše sviđaju. Rezultati su sljedeći-zalogaj jabuke uvijek je dobrodošao jer trenutno zadovolji i glad i žeđ a slatke sorte poput Gale i manje kisele poput Red delicious  bile su najomiljenija među učenicima. Nadamo se da smo učenike i profesore usmejrili na zdraviji način razumišljanja bar malo, a za nas učenice poljoprivredne struke ovo iskustvo će nam svakako biti od koristi u daljnjim saznanjima iz predmeta voćarstva.

                                                       By: Nina Noa Orozović, učenica 4.p


Srednja škola Mate Balote Poreč