2019-10-25 10:21:25 DANI KRUHA Mjesec listopad diljem Lijepe Naše posvećen je osvješćivanju učenika o važnosti hrane. Profesorice Vesna Kasač, Đurđica Radić, Mirta Faktor i Marina Pilj-Tomić svake godine motiviraju učenike za sudjelovanje u izložbi prehrambenih proizvoda i tradicijskih predmeta, nošnji i plodova jeseni. Mjesec listopad diljem Lijepe Naše posvećen je osvješćivanju učenika o važnosti hrane. Profesorice Vesna Kasač, Đurđica Radić, Mirta Faktor i Marina Pilj-Tomić svake godine motiviraju učenike za sudjelovanje u izložbi prehrambenih proizvoda i tradicijskih predmeta, nošnji i plodova jeseni. Ove godine učenici su donijeli jako puno pekarskih proizvoda, mame i bake potrudile su se u pravljenju finih kruhova i kiflica. Izložba je, zbog radova u susjednoj školi, izmještena u prostor ispred školske knjižnice, a nakon fotografiranje u roku nekoliko minuta izloženi proizvodi su nestali. Učenici prijepodnevne smjene bili su oduševljeni njihovom kvalitetom i rado su ih probali. Cilj izložbe uvijek je želja da svi razmislimo koliko je naš prostor bogat prirodom i njezinim plodovima, koliko smo blagoslovljeni tim mirisnim kruhom na stolu i kako nikada ne bismo trebali hranu bacati. Znamo da to nije tako, da često u koševima za otpatke završi nešto što je jestivo, što bi nahranilo neka gladna usta. Jedan od načina brige o planetu je i briga o hrani. U obilježavanju Dana kruha pridružili su se i djelatnici naše škole. Pedagoginja Nada Gruić Tomas pozvala je stručnjakinju za pravljenje raznih pita, gospođu Miru Pašalić, koja je vrlo vješto naučila polaznike radionice kako napraviti pravu krumpirušu. Svi su se zabavili i nešto naučili, a na kraju i uživali u plodu svojih spretnih ručica. Svi su djelatnici položili ovaj ispit škole za život i tako na vrlo kreativan način dali svoj doprinos obilježavanju dana promišljanja o zdravoj hrani. Dio fotografija pogledajte u Foto-galeriji. Uskoro će biti i sve fotografije. |
Medicinska škola Osijek |