2019-11-23 23:18:02 Riječka pašta i nutricionisti Medicinske škole u Rijeci Učenici trećeg razreda programa tehničar nutricionist sa predmetnom nastavnicom Aleksandrom Ivković, dipl. ing. preh. tehn., odradili su u četvrtak 31.10.2019. praktičnu nastavu u tvornici tjestenine “Riječina”, Pik d.d. Riječka tjestenina, danas Paštaria, datira od davne 1845. godine, kada su u Rijeci postavljena prva manufakturna postrojenja za proizvodnju tjestenine po uzoru na talijanske manufakture u Genovi i Napulju. Danas se tjestenina proizvodi u suvremenom postrojenju s kontinuiranim i automatiziranim tehnološkim procesom na linijama za proizvodnju kratke i duge tjestenine. PIK posjeduje i certifikate Halal za tjesteninu. Hrana nije samo gorivo za naše tijelo. Hrana nisu samo nutrijenti koji pomažu njegovom optimalnom funkcioniranju. Hrana nije samo metoda smanjenja rizika od razvoja kroničnih oboljenja. Hrana nije samo alat za redukciju tjelesne mase. Nutricionizam u zdravstvu zanimanje je budućnosti ! Ravnatelj
|
Medicinska škola u Rijeci |