2017-09-22 09:14:00 Obst bei der Speisenzubereitung Obst bei der Speisenzubereitung Prigotovljavanje jela od voća
Znanstveno je dokazano da najbolje učimo kada smo postavljeni u stvarne situacije, tj. ono što doživimo pamtimo 80%, a ono što prepričamo drugima čak 95%. A da su znatiželja i želja za učenjem čovjeku prirodne, dokazale su i učenice 2.B razreda na satu njemačkog jezika, kada su izrazile želju da pripreme neka od jela koja se spominju u udžbeniku, a do sada ih nisu imale priliku degustirati. I tako, umjesto stjecanja suhoparnog činjeničnog znanja i usvajanja apstraktnih pojmova, sat njemačkog jezika smo započeli kreativnim stvaranjem, primjenom, analizom i ocjenjivanjem, te došli do znanja koje nam je potrebno. Buduće kuharice 2.B1 razreda su pripremile dva slana, a buduće slastičarke 2. B2 razreda, dva slatka jela od voća.
„Waldorfska salata“ – Magdalena Majić
„Francuska salata“ (sa jabukom) – Tea Metić
„Kolač od jabuka“ – Jelena Gajovski
„Rote Grütze“, tipični njemački desert sa sjevera Njemačke – Tina Ivezić
„Umak od vanilije“ – Tina Ivezić
Aktivnom uključenošću učenika u učenje i stvaranje nastavnog sadržaja koji ih najviše interesira, ugodnom i ležernom atmosferom stvoren je preduvjet za kvalitetno učenje. |
Obrtnička škola Slavonski Brod |