2017-09-22 09:14:00

Obst bei der Speisenzubereitung

Obst bei der Speisenzubereitung

Prigotovljavanje jela od voća

 

Znanstveno je dokazano da najbolje učimo kada smo postavljeni u stvarne situacije, tj. ono što doživimo pamtimo 80%, a ono što prepričamo drugima čak 95%. A da su znatiželja i želja za učenjem čovjeku prirodne, dokazale su i učenice 2.B razreda na satu njemačkog jezika, kada su izrazile želju da pripreme neka od jela koja se spominju u udžbeniku, a do sada ih nisu imale priliku degustirati.

I tako, umjesto stjecanja suhoparnog činjeničnog znanja i usvajanja apstraktnih pojmova, sat njemačkog jezika smo započeli kreativnim stvaranjem, primjenom, analizom i ocjenjivanjem, te došli do znanja koje nam je potrebno.

Buduće kuharice 2.B1 razreda su pripremile dva slana, a buduće slastičarke 2. B2 razreda, dva slatka jela od voća.

 

 „Waldorfska salata“ – Magdalena Majić

 

„Francuska salata“ (sa jabukom) – Tea Metić

 

 „Kolač od jabuka“ – Jelena Gajovski

 

Rote Grütze“, tipični njemački desert sa sjevera Njemačke Tina Ivezić

 

„Umak od vanilije“Tina Ivezić

 

Aktivnom uključenošću učenika u učenje i stvaranje nastavnog sadržaja koji ih najviše interesira, ugodnom i ležernom atmosferom stvoren je preduvjet za kvalitetno učenje.


Obrtnička škola Slavonski Brod