2013-03-06 17:43:05 Vatra u ugostiteljskom praktikumu Da u ugostiteljkom praktikumu nikada nije dosadno, pokazalo je predavanje dogotovljavanja jela pred stolom gosta - flambiranje slatkog jela - uz prezentaciju gosp. Kravata i degustaciju učenika 3. C razreda.
Flambirane breskve Receptura (za 2 osobe) 4 veće polovice blanširanih bresaka 50 g šećera 30 g maslaca 10 cl soka od marelica 2 cl soka od limuna 4 male kuglice sladoleda od vanilije 3 cl apricot brandyja 3 cl vinjaka
Na kuhalu u tavi malo se karamelizira šećer i doda maslac. Dodamo sok od bresaka i limuna, te kad prokuha u stavu se stave polovice bresaka. Tijekom pirjanja u tavi breskve se probodu vilicom da puste sok.
Kad umak dovoljno iskuha prelijemo pićem i zapalimo.
Prestankom plamena u tavi, ugasimo plamen na kuhalu i na hladne plitke tanjure stavimo po dvije kuglice sladoleda i pokrijemo polovicam breskve. Sve prelijemo umakom iz tave i poslužimo.
|
Obrtnička škola Slavonski Brod |