2013-03-06 17:43:05

Vatra u ugostiteljskom praktikumu

Da u ugostiteljkom praktikumu nikada nije dosadno, pokazalo je predavanje dogotovljavanja jela pred stolom gosta - flambiranje slatkog jela -  uz prezentaciju gosp. Kravata i degustaciju učenika 3. C razreda.

 

 

Flambirane breskve

Receptura (za 2 osobe)

4 veće polovice blanširanih bresaka

50 g šećera

30 g maslaca

10 cl soka od marelica

2 cl soka od limuna

4 male kuglice sladoleda od vanilije

3 cl apricot brandyja

3 cl vinjaka

 

Na kuhalu u tavi malo se karamelizira šećer i doda maslac. Dodamo sok od bresaka i limuna, te kad prokuha u stavu se stave polovice bresaka. Tijekom pirjanja u tavi breskve se probodu vilicom da puste sok.

Kad umak dovoljno iskuha prelijemo pićem i zapalimo.

Prestankom plamena u tavi, ugasimo plamen na kuhalu i na hladne plitke tanjure stavimo po dvije kuglice sladoleda i pokrijemo polovicam breskve. Sve prelijemo umakom iz tave i poslužimo.


Obrtnička škola Slavonski Brod