2023-05-10 14:05:58

Sajam EU projekata


Danas smo na Sajmu EU projekata na Orionu predstavili provedene i tekuće europske projekte Poljoprivredno šumarske škole, odigrali kvizove o državama u kojima provodimo stručnu praksu i počastili sugrađane ciparskim specijalitetima.

Zašto baš ciparskim? 
Klikom na više pročitajte opširnije.

Jer su ih izradili naši učenici obrazovnih programa mesar i pekar koji su se u subotu vratili s Cipra sa svoje dvotjedne prakse u okviru akreditcije, i odmah stečene vještine željeli podijeliti s drugima.

Tako su zamirisale razne halloumi pite, baklave, rogač, souvlaki i brojne druge poslastice i oduševile posjetitelje sajma!

Na sajmu nam se pridružio i naš gost, nastavnik iz škole iz Reuniona, francuskog otoka u dalekom Indijskom oceanu, koji će tijekom iduća dva tjedna promatrati način rada naših nastavnika s fokusom na održivi razvoj, kako bi nova znanja prenio u svoju školu.

Akreditacija u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koju ponosno nosimo omogućuje kontinuirano stručno usavršavanje u inozemstvu naših učenika i nastavnika sve do 2027. godine, a uključuje sve obrazovne programe, kao i učenike s teškoćama.

U prvom smo ciklusu tako, do sada, bili u Úbedi u Andaluziji gdje je 16 učenika učilo o permakulturi, u La Seu d'Urgell u španjolskoj Kataloniji  šest je učenika usavršavalo svoje vještine jahanja, dok smo na Cipru bili s mesarima i pekarima koji su praksu obavljali u tvrtkama u Limassolu, i s našim agrotehničarima koji su proučavali sustave navodnjavanja. Na Cipru su boravila i dvije nastavnice koje su se usavršavale iz područja prehrane, navodnjavanja i destilacije aromatičnog bilja.

Rejhana Nuhanović Tadijan, Erasmus+ koordinator

 


Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci