2023-11-08 12:35:00
14. Internacionalni kongres tjesteničarstva i gastronomije Conpasta
Naše maturantice, zanimanja agroturistički tehničar bili sudjelovali su na natjecateljskom dijelu Conpasta s nastavkom kuharstva Anđelkom Ledićem.
Varaždin jebio domaćin ovogodišnjeg 14. internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije Conpasta, koji se održao u utorak, 7. studenog, u kongresnoj dvorani hotela Turist. Ideja ovog natjecanja je popularizirati posebnosti hrvatskog tjesteničarstva, a potekla je iz redakcije hrvatske revije “Svijet hrane”.
Tako su danas naše učenice tjesteninu izrađivale od hokaido bundeve i blitve, a umake od rajčice, domačeg sira ribanca i dimljene pastrve. Ponosni smo na uspješnom predstavljanjem Škole i stečenih vještina u kuharstvu.
Tekst: A. B.
Foto,: A. L.
|