2013-11-01 18:49:00

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, Dani jabuka i Kestenijada 2013

Poljoprivredno-prehrambena škola obilježila je Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje natjecanjem u izradi najljepšeg kruha i sudjelovala po 17. put na Danima jabuka i prvi put na Kestenijadi.

Dana 25. listopada 2013. godine obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Događanje je bilo u sportskoj dvorani Poljoprivredno-prehrambene škole. Zamišljeno je bilo postaviti izložbu o važnosti kruha kroz različite poglede. Na pet samostojećih panoa prikazan je kruh sa socijalnog, literarnog, jezičnog, prehrambenog, sportskog i drugih stajališta. U sklopu manifestacije učenici su se natjecali u izradi najljepšeg kruha. Izloženo ocjenjivačkom sudu i publici bilo je 9 lijepo izrađenih kruhova. Učenici su mogli razgledati izložbu, glasovati za najljepši kruh i pogledati kratki pripremljeni program učenika naše škole pod vodstvom prof. Ivanke Kandjere. Kušati su se mogle školske delicije: kolači, jabuke, kruh s masti - tradicionalno jelo naših starih.

Stručno povjerenstvo za  ocjenjivanje  najboljeg kruha činili su: Đurđica Mautner, prof., Katarina Džalto, dipl. inž. preh. tehnologije i Tatjana Abramović, dipl. inž. preh. tehnologije. Povjerenstvo je kruh s brojem 4 Barbare Hrvaćanin i Valentine Mlinarić iz II.e razreda proglasilo najboljim. Od ukupno 410 glasova publike sa 145 glasova pobijedio je također kruh br. 4. Nagrade pobjednicima uručilo je  stručno povjerenstvo. Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna u našoj školi.

25.  i 26. listopada 2013. godine  Škola je sudjelovala po 17. put na manifestaciji Dani jabuka. Tako već tradicionalno pomažemo u organizaciji izložbe i sudjelujemo kao izlagači i prodavači svojih školskih proizvoda. Uspjeh nije izostao ni ove godine - naš učenik Emanuel Galić proglašen kraljem izložbe, učenica Josipa Orišković kraljicom izložbe, a škola je osvojila nagradu za najljepši štand s jabukama.

Ove godine prvi put smo sudjelovali na Kestenijadi s prodajom školskih proizvoda, a također po prvi puta smo na Danima jabuka i Kestenijadi prodavali kolače od jabuka i štruce od maka i oraha u čijoj su izradi sudjelovali učenici pekarskog zanimanja.


Poljoprivredno-prehrambena škola Požega