2016-12-15 21:52:00 Završetak Europskog tjedna strukovnog obrazovanja Prvi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, koji se na razini Europske unije održao od 5. do 9. prosinca 2016. godine je iza nas. Ukupno je bilo preko 900 događanja diljem EU s preko 700 000 sudionika. Škola se predstavila sa zaista mnogo radionica iako su neke bile na otvorenom a bilo je prilično hladan i maglovit tjedan. Sve najavljene radionice su održane s velikim uspjehom u prikazivanju vještina u svojim zanimanjima naših učenika. Cilj je bio predstaviti sva zanimanja koja obrazujemo kroz usvojene vještine učenika u neposrednom prikazu kroz radionice. Ciljana grupa bili su učenici osmih razreda osnovnih škola, jer je i moto ovog tjedna bio „Otkrij svoje talente“. ... Evo što se sve događalo redom: 6.12.,utorak - priprema i vježba, izrada plakata 7.12.,srijeda – radionice –vježbanje učenika naše škole - 7.sat u 1.smjeni – radionice iz aktiva prehrane i strojarstva - 1.sat u 2.smjeni – radionice iz aktiva poljoprivrede 8.12.,četvrtak – radionice za naše učenike (7.sat u prvoj smjeni i 2. sat u drugoj smjeni) i učenike osmih razreda, te predstavnike županije, medija i drage goste škole 9.12.,petak – radionice za učenike osmi razreda (7.sat u prvoj smjeni i 2. sat u drugoj smjeni) I.IZRADA BOŽIĆNIH KOLAČA I POGAČICE SA ČVARCIMA Nositelji aktivnosti: Marketanović- Hadžić M. i Abramović T. Učenici: Pekari - IIIe (3), Prehrambeni tehničari - IVc i IIId ( 2+2) - ukupno 7 učenika Mjesto: pekarski praktikumII. ODREĐIVANJE KISELINA U VINU I DOKAZIVANJE ŠEĆERA U MOŠTU, MLADOM VINU I VINU Nositelji aktivnosti: Mautner Đurđica i Džalto Katarina Učenici: Prehrambeni tehničari - IIId i IVc ( 3+3) – ukupno 6 učenika Mjesto: kemijski laboratorijIII.PROIZVODNJA SOKA OD JOSTE I ČOKOMARMELADE Nositelji aktivnosti: Šarić Tonka i Garbin Dijana Učenici: Prehrambeni tehničari - IIId i IVc (4+4) – ukupno 8 učenika Mjesto: učionica br.6IV.PROIZVODNJA DOMAĆE SVINJSKE MASTI I ČVARAKA Nositelji aktivnosti: Medaković Leopolda i Prološčić Melita Učenici: Mesari - IIe i IIIe ( 2+2) – ukupno 4 učenika Mjesto: vanjski kuharski praktikumV.IZRADA NAMAZA OD ČVARAKA I MASTI Nositelj aktivnosti: Ledić Anđelko Učenici: Agroturistički tehničari - IIIb i IVa (4+4) – ukupno 8 učenika Mjesto: vanjski kuharski praktikumVI. IZRADA BOŽIĆNIH ARANŽMANA, SJETVA PŠENICE, UKRAŠAVANJE STOLA Nositelji aktivnosti: Šipoš Bošnjak Silvija, Kelam Ana, Zdenka Ivkić Učenici: Agroturistički tehničari, Poljoprivredni teh.-opći, Pomoćni cvjećari – ukupno 8 učenika Mjesto: praktikum II.VII. PREZENTACIJA ŠKOLSKE POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE, ORANJE ZIMSKE BRAZDE Nositelji aktivnosti: Višaticki Mirela, Gajić Kristina Učenici: Poljoprivredni tehničari-opći –ukupno 2 učenika Mjesto: praktikum I i površine školskog poljoprivrednog gospodarstvaVIII. MALI SERVIS NA POLJOPRIVREDNIM STROJEVIMA Nositelji aktivnosti: Simeon Banjanin, Franjo Radman Učenici: Mehaničari poljoprivredne mehanizacije – ukupno 4 učenika Mjesto: Mehanička radionica PPŠIX. MIKROSKOPIRANJE TRIHINELE Nositelji aktivnosti: Aida DelVechio Učenici: Veterinarski tehničari – ukupno 4 učenika Mjesto: Mikrobiološki laboratorijNadamo se da su učenici i gosti bili zadovoljni malim presjekom vještina koje se stječu obrazovanjem u našoj školi, te se nadamo novim znatiželjnim učenicima u idućoj školskoj godini. Foto galeriju pogledajte ovdje. Iz medija: |
Poljoprivredno-prehrambena škola Požega |