2023-10-11 05:54:35

Taste the Mediterranean

Od 04.-08.10.2023.god.,održan je jedinstveni mediteranski festival Taste the Mediterranean u Splitu.     Privatna škola Wallner  i ove je godine  bila  domaćin Masterclassu chefova za najbolje učenike ugostiteljkih škola i domaće kuhare .Od naših učenika sudjelovao je Poljak Roko i Bošković Andrija uz pratnju svojih mentora Gorana Batarela  i Zdravka Hrgovića.

Učenici su sudjelovali u izvođenju Masterclasses gostujućih chefova Festivala

 -chef Massimo Quaglia, maestro pizzaiolo, restoran Mama, Lendinara – Rovigo (Italija)

-pastry chef Talia Richard Carvajal, glavni operativni i kreativni direktor Hart Bageri bakery u Copenhagenu (Danska)

chef Roko Nikolić, chef u restoranu ZOI, Split (Hrvatska), 3 toke Gault&Millau Croatia

-chef Jasmina Vukašinovićrestoran Jasmina A Maslina, Novi Sad (Srbija), 2 toke Gault&Millau Serbia

 chef Ippei Uemurarestoran Tabi, Marseille (Francuska) – Michelin preporuka, 3 toke Gault&Millau France


chef Richard Abou Zaki, restoran Retroscena, Porto San Giorgio (Italija) – 1 Michelin *

chef Michel Basaldellarestoran Le Grand Puetch, Mimet (Francuska)

chef Christos Amantos, član Upravnog odbora grčkog kluba chefova

 chef Vesna Miletić, restoran Tač, Zagreb (Hrvatska), 3 toke Gault&Millau Croatia, Trofej chef tradicijske kuhinje Gault&Millau Croatia 2019., Michelin preporuka

chef Paul Ivić, restoran TIAN Beč (Austrija) – 4 toke Gault&Millau Austria, 1 Michelin*, vegetarijanska i vegan kuhinj

Učenici su sudjelovanjem na ovom Masterclassu stekli nova znanja i vještine nephodne za buduća napredovanja u struci.

                           

 

Zdravko Hrgović


Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj