2019-02-25 07:47:21 REGIONALNO NATJECANJE UČENIKA GASTRO-WSC 2019. U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, u petak 22.veljače, održano je Regionalno WSC natjecanje učenika ugostiteljsko turističke struke Središnje Hrvatske u turističkim disciplinama, a u ugostiteljskim disciplinama natjecanje je održano u Topuskom. Po uzoru na World Skills natjecanja i naša je Agencija za strukovno obrazovanje pripremila Nova pravila za natjecanje učenika u strukovnim zanimanjima pa se tako ove godine po prvi puta održava natjecanje svih učenika strukovnih zanimanja pa tako i ugostiteljsko turističke struke. Naime, učenici se natjeću prema poslovima i zadaćama zanimanja, na praktičnim zadacima u realnom okruženju stvarnoga posla u više različitih stvarnih poslovnih i radnih situacija. Tako su recepcionari prošli 8 različitih poslovnih situacija (od primanja rezervacije, odgovaranja na upite i prigovore gosta, pisanja ponude na hrvatskom i stranom jeziku, check in i check out poslova isl.), a turistički agenti 6 poslovnih situacija (prodaja turističkih aranžmana na hrvatskom i stranom jeziku, prezentiranje ponude, izrade itinerara idr.) Na natjecanju su znanje, vještine, kreativnost i hrabrost prezentirali oko 40 iz 15-tak ugostiteljsko-turističkih škola Središnje Hrvatske. Učenici su se natjecali u 4 gastronomske i 2 turističke discipline, a boje Srednje škole Zabok branili su učenici:
Učenici su postigli vrijedne i zapažene rezultate pod vodstvom svojih mentora, a na državno natjecanje, prema Novim pravilima World Skills natjecanja, koje će se održati od 26. - 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu, plasirali su se Valentina Haban Basran koja je osvojila 1. mjesto na regionalnom natjecanju u Mariji Bistrici i Antonio Vrabec, koji je osvojio 3. mjesto na regionalnom natjecanju u Topuskom. |
Srednja škola Zabok |